به گزارش قدس خراسان، رئیس حوزه هنری خراسان رضوی در این مراسم گفت: با توجه به اتفاقاتی که طی ۲ سال اخیر در فضای سینمایی این استان رخ داده است، به نظر می رسد فضای فیلمسازی در شهر مشهد با وجود پایداری محدودیتهای امکانات وارد مرحله جدیدی شده است.
مجید عسگری افزود: اینکه فیلمسازان خراسان رضوی با وجود محدودیت امکانات بتوانند موفقیتهایی را در جشنواره های ملی و بین المللی بدست بیاورند، نتیجه همگرایی مدیران فرهنگی و هنری استان و نسل میانسالی از هنر تئاتر و سینما در این شهر است که با وجود تنگناها و مشکلات فراوان سالهای گذشته، فیلم ساختند و جوانان گرد هم آوردند و به آنان آموزش دادند.
وی اظهار کرد: موفقیتهای امروز در عرصه سینمای خراسان رضوی مرهون سختی ها و خون دلهایی است که بسیاری از اساتید و فرهیختگان عرصه هنر در این دیار متحمل شدند لذا باید برقراری ارتباط بین نسل جوان و نسل گذشته سینما در این استان را به صورت جدی تری دنبال کرد.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی که امروز به سبب قدردانی از عوامل ساخت فیلم مستند "میراث باد" که درباره آسبادهای نشتیفان خواف در این مراسم حضور یافته بود نیز گفت: آنچه ریشه در تاریخ ایرانیان دارد، استفاده از عناصر طبیعی مانند خاک، نور و باد است که مواریث فرهنگی این سرزمین از خود بجا گذاشتند، یک نمونه آن استفاده از انرژی بادهای ۱۲۰ روزه سیستان و منطقه خواف در این استان برای آرد کردن غلات از طریق آسباد بوده است.
یوسف بیدخوری افزود: استفاده از هنر بویژه فیلم برای پرداختن به آثار فرهنگی و تاریخی مانند آسبادهای نشتیفان خواف، میراث فرهنگی این سرزمین را از نسلی به نسل دیگر منتقل می کند که امیدواریم هنرمندان از ابزار هنر برای نشان دادن میراث فرهنگی خراسان رضوی اهتمام بیشتری داشته باشند.
وی با بیان اینکه بخشی از جاده ابریشم از استان خراسان رضوی می گذرد، گفت: فیلم مستند "میراث باد" در بخش بین المللی چهلمین جشنواره فیلم کوتاه تهران جایزه جهانی جاده ابریشم را بدست آورد، همچنین بازیگر این فیلم "محمد ولی گندمی" میراث زنده و آسبادبان های قدیمی نشتیفان خواف است.
از "علی سلمانی" کارگردان فیلم کوتاه "شورشی" و هاشم مسعودی به عنوان یکی از تهیه کنندگان این اثر، همچنین از مرتضی علیزاده کارگردان و نویسنده فیلم "خوانا بنویسید" و مجتبی خیاط احسانی به عنوان یکی از تهیه کنندگان این اثر به عنوان ۲ اثر برگزیده دیگر چهلمین جشنواره فیلم کوتاه تهران تجلیل شد.
در بخش فیلمنامه اقتباسی, فیلم کوتاه داستانی «خوانا بنویسید» به نویسندگی و کارگردانی مرتضی علیزاده و تهیهکنندگی مشترک: هاشم مسعودی، مجتبی خیاط احسانی و تهیه شده در سازمان هنری و رسانه ای اوج و انجمن سینمای جوانان ایران_دفتر مشهد، برگ زرین بعنوان بهترین فیلم اقتباسی را در بخش ویژه کتاب و سینما را کسب کرد.
فیلم کوتاه داستانی «شورشی» به نویسندگی و کارگردانی علی سلمانی و تهیهکنندگی مشترک هاشم مسعودی، مجتبی خیاط احسانی و انجمن سینمای جوانان ایران_دفتر مشهد، جایزه شهرداری تهران (برای هاشم مسعودی و مجتبی خیاط احسانی) و در بخش شاخه زیتون از نگاه رئیس سازمان سینمایی (برای هاشم مسعودی، مجتبی خیاط احسانی و علی سلمانی) را کسب کرد.
در بخش بهترین فیلمبرداری, کیوان شعبانی برای فیلم «خوانا بنویسید»، در بخش بهترین تدوین مجتبی احسانی برای فیلم «خوانا بنویسید»، در بخش بهترین کارگردان فیلم تجربی: مازیار کاظمی و محمدرضا کاظمی برای فیلم «لطفا خمیازه نکشید» از تربتحیدریه جزو نامزدهای این بخش بودند.
چهلمین دوره جشنواره فیلم کوتاه تهران که از معتبرترین جشنواره های فیلم کوتاه دنیا و واجد شرایط اسکار است. از تاریخ ٢۶ مهرماه تا ٢ آبانماه ١۴٠٢ به دبیری مهدی آذرپندار در پردیس سینمایی ملت برگزار گردید و آیین اختتامیه این جشنواره مورخ ۲ آبانماه ۱۴۰۲ در سالن همایشهای برج میلاد تهران نیز برگزار شد.
نظر شما